Egy francia számára nehéz a vallomás, de a hagyományos francia pite, azaz a quiche elnevezése bizony a német kuchen (sütemény) szóból ered… A második világháború után ez a főételnek és desszertnek egyaránt tökéletes fogás rohamléptekkel hódította meg a világot: bár nem sok minden élte túl az ötvenes éveket, a 7/8-os nadrág és a quiche igen.
Ennek egyszerű az oka: a pite jól alkalmazkodik kusza életünkhöz, ehetjük hidegen, melegen, egy keveset előételnek vagy többet vacsorának, lehet belőle ünnepi fogás, illetve hétköznapi étkezés is. Egyvalamiben az összes változat megegyezik: a quiche alapja minden esetben az omlós vajas tészta, tetején tejszínes-tojásos szósszal, amit aztán feltétek végtelen sorával gazdagíthatunk.
Ha Te is szereted a pitéket, és kóstolnál, sőt, szívesen készítenél is különleges ízvilágú quiche-eket, úgy a KAJAHU főzőestjén a helyed, ahol süthettek majd quiche Lorraine-t póréhagymával és szalonnával, quiche Alsacienne-t sült hagymalekvárral és sonkával, valamint provencale-t sok-sok paradicsommal. Természetesen desszert nélkül nem teljes a sor, ezért egy quiche a la vanille zárja az estét.
A két és fél órás workshopon olyan konyhai praktikákat leshetsz el, mint az omlós tészta készítése, nyújtása és tárolása, a helyes mennyiségek megítélése, fűszerezés, összetevők választása és párosítása.
A tanfolyamon az alábbi fogásokat készítitek és fogyasztjátok majd el:
- Quiche alaptészta
- Quiche Lorainne
- Quiche Alsacienne
- Quiche Provencale
- Quiche a La Vanille
Vegyél részt egy menő, extravagáns belvárosi étterem jó hangulatú, kötetlen főzőkurzusán; gyakorold be a közönségkedvenc fogások elkészítését – és arasd le a babérokat a legközelebbi baráti összejövetelen, családi vacsorán!
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!