Hogy mondják a kínaiak mandarinul, hogy túlfőtt a tészta? Hogyan kell jósolni a rizskorpából? Hall-e valamit a fafül gomba és jenki-e az amerikai csirke? Nos, ezekre a kérdésekre nem kapsz választ a Kuktaparty Főzőiskola tanfolyamán, de nem is ez a cél.
Sokkal inkább az, hogy betekintést nyerj a kínai konyha rejtelmeibe, e rafináltan egyszerű ínyenc-világba. A főzőkurzus tartalmas kóstoló lesz ez a kontinensnyi ország elképzelhetetlenül változatos gasztronómiájából. Autentikus receptek alapján a séftől elsajátíthatod három különleges fogás elkészítését.
Megmutatják, hogyan kell sebesen darabolni a friss hozzávalókat, ellesheted tőle miképpen kell gyors keverő-rázó sütéssel percek alatt szemet gyönyörködtető, ízlelőbimbókat kényeztető finomságokat készíteni, és kiderül, mitől lesz olyan ellenállhatatlanul finom egy étel, ami a sarki kisboltban is mindig csábító, de otthon, frissen készítve, kiváló alapanyagokból az igazi!
A menü:
- Csípős édes savanyú leves
- Bambuszos gombás csirke
- Sült körte
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!