A finom ételek titka egyrészt persze a sok éves tapasztalat, a különböző konyhák szokásainak, hagyományainak ismerete és tisztelete, de azért van itt még valami más is: a főzés lelke ugyanis az alkotás, a kísérletezés, a „mindig valami új keresése”. Talán valami ilyesmiről szól a fúziós konyha. Vagy valami egészen másról. Nem mi fogjuk megmondani, de ezzel a bónusszal megtudhatod.
Sok még a vita a fúziós konyha definíciója körül. Idő kell, mondják a sztárszakácsok. Ez is le fog tisztulni, mint minden más a kulinária történelmében. Annyi biztos, hogy a fúziós konyha a kiváló minőségű alapanyagokról, szaktudásról, minőségről, ízlésről szól. Sokak szerint az egymástól eltérő, autentikus konyhaművészetek ötvözése. És nem, nem az a fúziós vacsora, ha a spájzban porosodó kuszkuszt összefőzöd a hűtőben árválkodó répával, miközben némi római köményt és curryt adsz hozzá. De akkor mi az? Nem áruljuk el. Gyere el, és megtudod. Finom, egészséges, egyszerű. Te és a fúziós konyha gyorsan összemelegedtek majd.
A menü:
- Kókuszos vöröslencse krémleves, tésztaropogós
- Algával göngyölt csirketekercs fafül gombával, brokkolival és jázmin rizzsel
- Gyömbéres csokoládé ganage mézes csilis banánnal
Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!