Mentett ajánlatok
Saját fiókom
A Bónusz Brigád használatához javasoljuk, hogy jelentkezz be.
MindenÉlményUtazásÉtteremEgészségSzépségTanfolyamKultúraTermék és élelmiszerPraktikus Ajándék
Sajnáljuk, de ez az ajánlat már lejárt. Lejjebb megnézheted az ajánlat részleteit.

Kézműves sajtkészítés - parenyica, mozzarella készítő workshop a Bourbon Kreatív Élménykonyha jóvoltából

MegosztásAjánlat mentéseMentett ajánlat
4,5/5   Bourbon Kreatív Élmény Konyha - Budapest - XIV. kerület

Hasonló ajánlatok

Ragadj botkormányt: repülőgép élményvezetés Budapest felett
39 990 Ft
Először a Brigádon
Wellness Sárváron: 2 éj 2 főnek, reggelivel, fürdőbelépővel
49 890 Ft
Sárvári fürdőbelépővel
Holdvirág Hotel*** - Nyugat-Dunántúl, Sárvár Reggelivel
Upside Down: Stranger Things témájú szabadulószoba 2-6 főnek
7 490 Ft
A híres sorozat alapján!
4,9/5 Time Heist Szabadulószoba, Budapest - IX. kerület
Sushi megamix: 60 db-os sushi válogatás a Sushi Gardenben
13 990 Ft
Először a Brigádon
Édes kettes: 36 db-os sushi válogatás 2 fő részére elvitelre
9 990 Ft
Vásárlóink kedvence
34 db-os sushi válogatás 2 tányér Miso levessel, 2 főnek
7 990 Ft
Először a Brigádon
Exkluzív SPA élmény: szauna és gőzfürdő belépők, frissítővel
2 990 Ft
Először a Brigádon
Választható teakoktél vagy kávé sütivel, a BIG BEN TeaházbanÚJ
1 590 Ft
Júliusig felhasználható
4,5/5 BIG BEN Teaház, Budapest - V. kerület
Örök emlék: kemény borítós, prémium minőségű fotókönyv
3 890 Ft
Tökéletes ajándékötlet!
Saját fotóból készült, prémium minőségű fali fotónaptár
1 890 Ft
Egyedi, személyes ajándékötlet
70 lövéses csomag 8 különleges fegyverrel, 1 főnek
16 590 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Makik és nigirik: különleges 41 db-os sushi válogatás
10 390 Ft
Először a Brigádon
60 vagy 90 perces indiai Abhyanga meleg olajos testmasszázs
7 990 Ft
Először a Brigádon
4,6/5 Ayur Mantra Ayurvéda Masszázs Szalon
Ázsia ízei: 22 db-os sushi válogatás a Sushi Gardenben
4 890 Ft
Először a Brigádon
Fegyverrajongóknak: 50 lövés 5 legendás fegyverrel
12 990 Ft
Egyedülálló fegyverarzenál
Egy élménynap a Gamerlandben: páros napijegy 2 fő részére
7 990 Ft
Először a Brigádon
Lejárt
Az ajánlat lejárt
67 vásárló
★★★★★
★★★★★
282 értékelés
Helyszín
Bourbon Kreatív Élmény Konyha 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
CBA Épület II. emelet
Bourbon Kreatív Élmény Konyha Értékelése
★★★★★

"Csillagos ötös! Elejétől a végéig imádtam! "

Sz. Erika (Debrecen)

További értékelések
Jó, ha tudod
  • Minden résztvevő készíthet mozzarellát, parenyicát és ordát
  • A kurzust Sarudi Balázs, sajtkészítő szakember tartja
Beváltható
2017.10.11 - 2018.02.28.
Fontos

Bejelentkezés telefonon: +36 30 194 9522 vagy a honlapon. Időpont módosítás vagy lemondás 24 órával korábban. Kinyomtatott bónuszodat vidd magaddal vagy váltsd be mobilodon a szolgáltatónál!



Ősidőktől fogva szeretjük, készítjük és vásároljuk őket: a kereket, a lyukasat, a keményet, a büdöset, a szögletest és a penészest. A különféle sajtok és tejtermékek ma már nem csupán táplálkozásunk, hanem gasztronómiai kultúránk szerves részét is képezik.

 

 

A sajtkészítés története több száz évre nyúlik vissza, hiszen már az ókori görögök is ismerték és szerették a különféle tejtermékeket, amelyek a hétvégi piacok legnépszerűbb áruinak számítottak. Erről azok a megkövesedett, növényi szárakból készült kosarak és lyukas aljú agyagedények tanúskodnak, amelyek egykoron sajttároló edényként működhettek, és minden nagyobb háztartásban megtalálhatók voltak. Őseink elsősorban juh- és kecsketejet használtak a sajtkészítéshez, napjainkra viszont a pasztörizált tehéntej vált a sajtgyártás legkedveltebb alapanyagává. Az évszázadok során a sajtkészítés mechanizmusa valójában nem sokat változott, így ma is számos sajt készül őseink receptjei alapján.

 

 

Miért jó sajtot enni?

  • A sajtok nagy mennyiségben tartalmaznak létfontosságú ásványi anyagokat
  • Aminosavtartalmuk fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatokban
  • Kalciumtartalmuk miatt csonterősítő hatásuk jelentős, ezért fogyasztásuk minden korosztály számára ajánlott
  • Kiemelkedő a nátrium, fluor, bróm, jód, szilícium, bór és titántartalmuk
  • A, B1, B2, B12 és H vitaminokban gazdagok
  • Rendszeres fogyasztásával megelőzhető korunk egyik népbetegsége, a csontritkulás
  • Fogyasztása terhesség és szoptatás időszakában különösen ajánlott

 

 

A kurzuson betekintést nyerhettek a házi sajtkészítés alapjaiba. Lehetőség lesz megfigyelni a fő folyamatokat, azokat mintegy „szakmai” kiránduláson kipróbálni, melynek keretében minden résztvevő készíthet mozzarellát és parenyicát, illetve a sajtkészítés melléktermékeként ordát, más néven ricottát.

 

 

A tanfolyam keretein belül megismerkedhettek a sajtkészítés alapjaival, történetével. Kis jegyzetet is kaptok az elkészített termékek készítésének, gondozásának leírásáról, illetve a hozzá szükséges dolgok listájáról.

 

 

Tetszik? Ajánld ismerőseidnek is!

Bejelentkezés